CHATARINA SALOMONSSON HÅÅRD

Jag bor i Härnösand. Jag har målat sedan 2018. Inför en utställning på kvinnodagen 2019, så började måla kvinnor. Jag letade efter det som var närmast mitt hjärta. Dansa. Jag har tävlat i dans och sytt kläder och lagt på makeup och hår, och ville förmedla den känslan. Jag hämtar också inspiration från teatern. Men också från ett hårt liv, där övergrepp tvingat mig att resa otaliga gånger. Därför blev det var många starka kvinnor och jag också, med en önskan om vad kärlek egentligen borde vara, där jag vill förmedla en känsla som berör. Min uppväxt har gjort mig till ett maskrosbarn. Allt ligger på duken.

Idag hittar jag läkning i måleriet, en kärleksfull känsla. Jag målar i akryl och blandteknik, i tjocka lager för effekt. Jag målar med borstar, spatel, kniv, plast, papper, folie, fin kitt, gesso. Lite guldblad, plåt. Älskar varma färger och massor av färg, men det kan också bara vara svartvita eller blå nyanser. Som livet. Det livet vill jag dela på duken, med en känsla av kärlek. För idag kan jag välja, det ljusa, varma.

 

Klicka här för att ladda ned prislista.

 

art.salomonsson@gmail.com

ELLINOR KARLSSON

Jag driver Galleri Rosenlyckan i Nyland. Sommartid har jag öppet 10-14, har stående utställning och kan också visa enligt tidsöverenskommelse. Jag målar utifrån sinnesstämning, vilket kan ge olika motiv. Senaste tiden har det blivit mycket abstrakt konst, som har uppmärksammats både i New York och Luxemburg, där jag kommer ha utställningar senare under 2020. Lokala utställningar är också på gång.

 

Klicka här för att ladda ned prislista.

 

www.rosenlyckan.se
072-5781756

KRISTER BJÖRKLUND

Jag är född och uppvuxen i Viskafors, ett litet industrisamhälle 15 km söder om Borås. Sedan 2005 bosatt i Sundsvall. Jag började måla 1997 i akryl. Jag är autodidakt. Sedan 2018 har jag egen ateljé i Timrå och har också ställt ut mina verk runt om i Sverige. Min största inspiration är naturen – egna upplevelser och reflektioner syns i mina verk. Mitt målande är en dialog mellan duken, penslarna och paletten, ofta har jag en inre bild när jag börjar en ny målning. Med mina alster vill jag lämna avtryck hos betraktaren, väcka en tanke eller en känsla.

 

Klicka här för att ladda ned prislista.

 

www.art-by-krib.com
072-2395603

CHATARINA SALOMONSSON HÅÅRD

ELLINOR KARLSSON

KRISTER BJÖRKLUND