ERICA FORSMAN

Jag heter Erica Forsman, född i Örnsköldsvik och bor med min familj i Umeå sedan 4 år tillbaka. Ända sedan jag var liten har jag skapat, ritat och målat.  Drömmen om att få mer tid till att utveckla min kreativitet har funnits där länge och för 2 år sedan bestämde jag mig äntligen för att ta tag i min kreativa dröm.

Mitt skapade kan sammanfattas genom mina tre värdeord; Passion, Hållbarhet och Närvaro.

Passion: Något som genomsyrar mitt skapade är passionen att experimentera. Att testa mig fram och lära mig nya tekniker är något jag brinner för. Lyckan för mig ligger i det oväntade, att inte riktigt ha kontroll och veta från början hur slutresultatet ska bli.

Hållbarhet: Att ta tillvara på de resurser som redan finns. Materialet som jag använder i mitt skapade bär på en historik och en slags själ som jag vill föra vidare med något nytt. Det gulnade pappret som mina akvareller är målade på kommer från min älskade farmors gamla dagböcker. Oskrivna blad som bär på en historia som nu får ett nytt liv genom mina tavlor. Tyget som jag använder mig av i mina verk är antingen gamla dukar eller gamla fina lakan – tyger som har betytt något för någon som nu får leva vidare med en ny betydelse.

Närvaro: Det är lätt att bli distraherad i den här tiden som vi lever i. Jag vill med mina verk bjuda in dig till att uppmärksamma den japanska livsfilosofin och estetiken – Wabi-sabi. Wabi-sabi är en kontrast till idealet av perfektion och handlar i korthet om enkelhet och att se skönheten i det ofullständiga. För mig i mitt konstnärskap handlar det om att vara närvarande, att värdesätta misstag och att jag tar mig tid att uppskatta de små stunderna av framgång i skapandeprocessen.

Jag vill med mina verk bryta den perfekta ytan och de perfekta linjerna för att visa dig att helheten kan vara vacker ändå.

 

Klicka här för att ladda ned prislista & CV.

 

www.forsmansart.se
erica@forsmansart.se
070-7133381