ERIKA HOLM PETRÉ

Jag är en fotokonstnär från Stockholm som nu delar min tid mellan Nordingrå och Berlin. Jag har fotograferat så länge jag kan minnas, och i årets konstrunda visar jag både analoga fotografier i serien Dagbok från Bäckland och digitala collage i serien Resiliens. Ljus, människor och reflektioner inspirerar mig och triggar fotofingret. Senaste åren har jag främst arbetat med digitala självporträtt som dubbelexponeras i sökandet efter nya uttryck, former och rum. Några av dessa kan ses i serien Resiliens där styrkan i återhämtning utforskas. Skicka ett mail ifall ni är intresserade av prints!

 

Dagbok från Bäckland:
Tiden som pågår, våren som anländer, naturen i övertag, tystnad, kvitter, lugn. Analoga bilder tagna 2018-2019. Trycks som Fine art prints på begäran.

 

Resiliens:
Digitala dubbelexponeringar med Nordingrås fauna som hjärta. Växternas kraft och resiliens har länge varit en ledstjärna. Årstiderna som växlar, frön som sprids och får rot, livet som fortgår. Fotoserie från 2019, tagna i Bäckland. Tillgängliga som Fine art prints. Storlek: fyrkantiga 30 x 30 och stående 20 x 30, pris 450 kronor.

 

www.holmpetre.com
contact@holmpetre.com