GUNILLA VESTMAN

Jag heter Gunilla Vestman. Från Härnösand gick flyttlasset 1999 till min föräldragård i Alderskog. Flytten från stan till landet har för mig inneburit ett närmande till naturen som är så enastående vacker och naturskön i Höga Kusten.

Jag tyckte inte om att måla med vattenfärger när jag gick i skolan men jag har alltid tyckt att akvareller varit ljuvliga att betrakta. Utmaningar är bra att ha så jag tog mod till mig och anmälde mig till en akvarellkurs i Härnösand hösten 2002 och på den vägen är det.

Akvarellmåleriet har gjort min tillvaro både spännande och rofylld. Spännande i vad mängden färg och vatten ger för resultat. Rofylld genom att så totalt engagera alla sinnen så att tid och rum upphör. I mitt måleri har jag främst fått inspiration från naturen i närområdet där himmel, vatten och kuperad natur är flitigt förekommande. Naturligtvis inspireras jag även av andra akvarellmålare.

En annan utmaning i mitt liv förverkligades i juni 2014 då Galleri Alder invigdes med utställning av mina akvareller. 2015 var utmaningen att delta i Nordingrå konstrunda. Det var så roligt med alla stimulerande besök så den traditionen kommer att bestå. Utställning av egna och andras verk blir framtiden i mitt Galleri Alder.

 

Klicka här för att ladda ned prislista.

 

Alderskog 206
872 97 Skog
www.gallerialder.se
gunilla.alder@gmail.com
070-2531670