OWE EGON GRANDICS

Mitt namn är Owe Egon Grandics och jag jobbar med fågelkonst på olika sätt. Eller som vi väljer att kalla det, ”Vögelkünst”. Jag har arbetat och levererat bild och skulptur till kungahus, baronessor, lassaroner och folk i Stockholm, Göteborg, Oslo, Wien, Nordingrå och Umeå.

Bland kultursammahang som jag är stolt över att ha medverkat i kan nämnas: Konstnärsgruppen Den nye vinen i Oslo med Ari Behn och Per Heimly, Galleri Metallum i Stockholm, KEPS med Örjan Östlund och Jeff Lindahl i Höga Kusten samt Ludde och Skägget med Andreas Ludde Lundin i Nordingrå, där vi utvecklar begreppet frigörande svets. Ludde och jag har arrangerat konstrunda tillsammans under många år. Dessutom hade jag glädjen att tillsammans med Birgit Dahlgren på Kiörningsgården och Leif Söderström bygga upp Nordingrå Konstrunda under de första åren.

Till andra stolta ögonblick under konstens fana kan nämnas:

Utsedd till Årets Noling, 2011.
Tilldelats Angermannalagets kulturpris, 2009.
Designat Nordingråflaggan, 2007.
Utfört uppdraget att tillsammans med Leif Söderström gestalta Minneslunden i Nordingrå, 2011.
Egna konstverket Somebody stole my mother till Barsta kapell, 2010.
Deltagit vid Botniasalongen på Västerbottens Länsmuseum, 2018.
Deltagit i Y-salongen Västernorrlands Läns Museum Murberget, 2019.

 

För priser och mer information om mina alster, kontakta mig gärna.

 

Instagram: @grandics
owegrandics@gmail.com
073-8056007

ANDREAS LUNDIN

Jag heter Andreas Lundin, i folkmun Ludde, och är till yrket konstsmidesmästare. Konst och inredning står för merparten av produktionen där järnets plasticitet i en ljuvlig kombination av asymmetri och kaos är centralt. Smedjan jag arbetar i heter Järnstaborg och är en kollektiv ateljé belägen i Järnsta . Den fungerar som ett hypocentrum för flera verksamma smeder, konstnärer och kreatörer. Med Myller och Nordingrå konstnärsverkstad som närmsta grannar behöver jag aldrig lämna min kreativa bubbla och tillsammans bidrar vi till den kultursynergiska plats som Nordingrå är. Du är välkommen!

Vill du utveckla din kreativitet och lära dig ett gediget hantverk med ack så lång tradition så vill jag tipsa om Järnakademien i Kramfors, antagligen Nordens mesta smidesutbildning. Har du frågor om den eller min konst är du välkommen att höra av dig. Må du finna nöje i årets digitala konstrunda, jag hoppas att vi ses irl nästa år!

 

Järnstaborg AB
Järnsta 101
870 30 Nordingrå
Andreas_lundin@ymail.com
070-3159327

OWE EGON GRANDICS