SIRPA HUUSKO

Jag gillar att återanvända och omskapa tyger som annars skulle kasseras. Vackra virkade dukar, gamla slitna jeans – allt går att använda. Att väva med trasor från gamla, mjuka slitna lakan och påslakan är en fröjd. Allt material som jag använder är gammalt, sådant jag har fått eller köpt på loppis. Några lakan har jag färgat men de flesta har kvar sin färg som omformats efter många tvättar.

Ingen matta är den andra lik. Jag börjar med att titta på de trasor jag har, känner efter vilken färg som talar till mig och sen börjar jag väva. Ibland börjar jag med en färg men det vill sig inte så mattan till slut blir en helt annan färg. Eftersom jag inte planerar så mycket i förväg blir mattorna av olika storlekar beroende på hur mycket trasor jag har.

 

Klicka här för att ladda ned prislista.

 

Sirpa Huusko
Salsåker
Instagram: @huuskosirpa
070-2421405

DAG WALLIN

Arbetar med järnsmide, bronsgjutning, glas, film och digitala medier, emalj, grafiska tekniker, analog och digital fotografi. Har studerat vid flera konstskolor, bland annat grafikskola, måleri på Konstfack, och konsthögskolan/teckning i Stockholm parallellt.

Jag ställer ut på Mannaminne från och med 31/5 till och med september. Välkomna!

 

Klicka här för att ladda ned prislista & CV.

 

Instagram: @dag.e.w
dag.e.w@telia.com
070-3333934

SIRPA HUUSKO